In een woonzorgcentrum in Amersfoort heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. 

Het ging om een brand in het pand De Eemgaarde aan de Dorresteinseweg in het zuiden van de stad. De brandweer had het vuur snel onder controle, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Rond 01.50 uur kwam de melding over de brand binnen bij de brandweer. Een uur daarna werd het sein brand meester gegeven. 

Video: Brand zorgcentrum Amersfoort

De vier bewoners van het wooncentrum die na de brand naar het ziekenhuis waren gebracht, zijn daaruit weer ontslagen. Dat zei een woordvoerder van het centrum. Drie bewoners hadden klachten na het inademen van rook en de vierde had stressklachten.

Vanwege de rook werden de bewoners van 33 woningen van de eerste en tweede verdieping tijdelijk geëvacueerd. Zij werden opgevangen op een andere plek in het pand.

Bijna iedereen kon vrijdagochtend vroeg weer terug naar huis. Alleen de bewoonster van de woning waar de brand was uitgebroken en van de woning erboven kunnen nog niet terug wegens roetschade en stank. Zij waren ook onder de vier die naar het ziekenhuis moesten en zijn inmiddels elders ondergebacht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Eemgaarde is een complex met 238 zelfstandige woningen voor 55-plussers.

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto.nl