Opnieuw is er een seks-affaire met minderjarigen in Limburg aan het licht gekomen waarbij ditmaal twee meisjes uit Heerlen bij zijn betrokken.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie donderdagochtend tegenover het Radio1Journaal.

Na een eerdere zaak in Valkenburg meldt justitie nu dat twee minderjarige meisjes zich een half jaar lang moesten prostitueren onder dwang van een bende. De meisjes zijn slachtoffer geworden van loverboys. 

Hoe oud de misbruikte meisjes zijn en waar ze vandaan komen, wil het OM in het kader van de privacy niet kwijt. Ze werden via online aangeboden en moesten klanten in een woning ontvangen.

Dit komt overeen met de algemene werkwijze van loverboys, zegt persofficier Martina Bijker: ''Ze maken foto's van de meisjes en bieden hen zo op het internet aan voor seks. Dat zien we veel in dit soort zaken.''

Aanhoudingen

Vijf verdachten, drie mannen en twee vrouwen, zijn aangehouden en voorgeleid. Twee van hen, Sianley F. (27) en Michel P. (33), zitten nog vast. Beide mannen komen uit Heerlen. P., ontkent alle betrokkenheid, meldt zijn advocaat Leon de Lange. ''Hij was niet op de hoogte van de werkzaamheden van de meisjes en wist ook niet dat ze minderjarig waren'', aldus De Lange. ''Hij heeft ze wel ontmoet, maar is niet degene die ze benaderd heeft.'' De meisjes hebben volgens hem geen aangifte gedaan.

Eén klant is opgepakt, verhoord en inmiddels weer vrijgelaten. Hij wordt verdacht van seks met minderjarigen. Meer klanten zijn niet gevonden, en inmiddels is het onderzoek afgerond.

De verdachten moeten voor de rechter verschijnen op 26, 27 en 28 mei. Tot die tijd zitten de twee mannelijke verdachten in ieder geval nog vast. Verdachte Sianley F. heeft volgens zijn advocaat nog geen verklaring afgelegd, en wil dat pas doen tijdens de inhoudelijke behandeling in de rechtbank.

Begin dit jaar kwam in Valkenburg een sekszaak aan het licht waarbij een meisje van zestien in een hotel seks zou hebben gehad met ongeveer tachtig mannen. Dat gebeurde in oktober 2014. Bij een inval in dat hotel werd de 21-jarige vermeende loverboy gearresteerd.