Vier tips over dealer witte heroïne na uitzending Opsporing Verzocht

Na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft de politie vier tips gekregen over de man die in Amsterdam vermoedelijk witte heroïne als cocaïne heeft verkocht.

Dat meldt een woordvoerster.

In het televisieprogramma werden voor het eerst bewegende beelden van de straatdealer getoond. De man blijkt vorige maand te zijn vastgelegd op bewakingsbeelden terwijl hij op de Stadhouderskade de drugs verkoopt aan drie Deense toeristen, die daarna onwel werden.

Sinds half september stierven drie jonge toeristen in Amsterdam omdat ze onbedoeld witte heroïne snoven. Zo'n zeventien anderen raakten onwel. Het opsnuiven van witte heroïne kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en acute ademstilstand.

Waarschuwingen

Na het nieuwe incident in februari is de hoofdstad weer een grote waarschuwingscampagne begonnen met matrixborden, posters en folders om toeristen te waarschuwen. Ook zet de gemeente sociale media in. Ongeveer twintigduizend Britse toeristen die op reis gingen naar Nederland kregen op hun smartphone een waarschuwingsbericht.

Volgens de politie weet de straatdealer mogelijk niet dat wat hij als cocaïne verkoopt, eigenlijk witte heroïne is. Het gaat om een man die goed Engels spreekt en voornamelijk in het Amsterdamse centrum dealt.

Over het signalement lopen de verklaringen uiteen. Hij is lang en sommige getuigen hebben het over een man van 35 tot 40 jaar, maar hij kan ook jonger zijn. Hij heeft mogelijk rastahaar, wat hij soms los draagt en de andere keer in een netje.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie