Drie jongens bekennen bekogelen huis PVV'er Etten-Leur

Drie jongens van 14 jaar uit Etten-Leur hebben dinsdag bij de politie bekend dat ze betrokken zijn geweest bij pesterijen en vernielingen aan het huis van de Brabantse PVV-kandidaat Jake Owen Raats.

De politie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het huis van de PVV'er in Etten-Leur was de afgelopen tijd diverse keren doelwit en werd onder meer bekogeld met stenen. De jongens hebben gezegd dat een poster van Geert Wilders voor de ramen de aanleiding was voor de pesterijen maar ze hebben ook gezegd ze geen hekel hebben aan de PVV.

De politie kwam de jongens op het spoor na twee tips. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau.

Ze werden aangehouden en de hele dag verhoord. Ze hebben alle recente vernielingen toegegeven, aldus een politiewoordvoerder. De jongens zijn daarna weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie zal ze een boete of taakstraf aanbieden.

Reactie

Raats vertelde woensdag in een reactie dat een van de jongens wel eens heeft aangebeld en hem heeft uitgescholden, onder meer voor racist. Het geeft volgens hem een goed gevoel dat de daders zijn gevonden. De poster van Geert Wilders haalt hij na de verkiezingen weg.

Wilders noemde het vorige week nog onaanvaardbaar dat PVV-kandidaten met geweld worden geconfronteerd. Hij vindt dat ze moeten worden beschermd.

Lees meer over:
Tip de redactie