Vermiste Utrechtse jongen (9) weer terecht

De vermiste jongen Issa Sesay (9), voor wie dinsdag een amber alert is uitgegaan, is weer terecht. Hij verscheen woensdagochtend gewoon op school. 

Dat meldt de politie op Twitter.

De jongen uit Utrecht blijkt de nacht te hebben doorgebracht bij een vriendje. Hij was daar dinsdag aan het spelen en kreeg het aanbod om te blijven slapen. Toen de moeder van het vriendje vroeg of Issa nog even naar huis moest bellen, zei hij dat hij dat al had gedaan.

Zijn familie wist van niks en liet de politie weten dat Issa niet was thuisgekomen. Hij werd dinsdag voor het laatst gezien aan de Omloop bij het Noordse Park, waar hij had gespeeld.

Een uitgebreide zoektocht met speurhonden, een helikopter en een brandweerboot in de Vecht leverde niets op, waarna de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een Amber Alert uitstuurde.

Woensdagochtend kwam Issa gewoon naar school. De politie nam hem mee om te horen waar hij in de tussentijd was geweest.

Test

Het Amber Alert voor vermiste kinderen zou woensdag uitgebreid worden getest. Maar kort daarvoor raakte daadwerkelijk een kind vermist.

De politie vond de verdwijning van de negenjarige jongen uit Utrecht zorgwekkend genoeg om het landelijke systeem in te zetten. Het systeem werkte uitstekend, constateert oprichter van Amber Alert Frank Hoen tevreden, en hoefde niet meer getest te worden.

Het landelijke Amber Alert wordt gemiddeld drie tot vier keer per jaar gebruikt. In de woorden van de organisatie erachter verandert het hele land dan ''in één grote opsporingsposter'': het bericht over de vermissing wordt verspreid via websites, sociale media, apps, e-mail, borden langs de snelweg en bijna een miljoen sms'jes.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie