Ajax schorst jeugdspeler rest seizoen na mogelijke mishandeling

Ajax heeft een jeugdspeler die van mishandeling wordt verdacht voor de rest van het seizoen geschorst. De club heeft hem de hoogst mogelijke boete opgelegd.

Dat heeft Ajax dinsdag bekendgemaakt.

De man van achttien jaar heeft een officiële waarschuwing gekregen en moet daarnaast een externe cursus conflictbeheersing volgen. Twee andere jeugdspelers die vermoedelijk bij het incident aanwezig waren, mogen een maand lang niet meer in actie komen bij wedstrijden van Ajax.

Hoewel zij geen verdachten meer zijn, vindt de clubleiding "dat deze spelers niet in deze situatie terecht hadden moeten komen".

De drie spelers zullen de komende twee weken apart trainen. Ook zullen ze de andere jeugdspelers van Ajax over de mishandeling vertellen en daarbij ook hun excuses aanbieden.

Daarnaast zullen de mannen op scholen in Amsterdam en omgeving voorlichting geven.

Mishandeling

De club neemt de maatregelen, omdat vorige week een agente in burger werd mishandeld. De club heeft de drie jeugdspelers eerder al vanwege het incident geschorst

De agente is op 12 maart aan de Jan Vroegopsingel in Amsterdam-Zuid mishandeld. De vrouw was op dat moment niet in functie. Ze liep bij het incident schouderletsel op.

De drie jeugdspelers konden door een actie van Burgernet in de buurt van de Van der Madeweg worden aangehouden.

Justitie en de club verdenken alleen een van de drie mannen. Deze verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden. De andere twee mannen worden niet vervolgd.

Mishandeling

Het ging volgens het Openbaar Ministerie (OM) om mishandeling en niet om openlijke geweldpleging, omdat de vrouw niet uit haar auto is gesleurd en ze er geen botbreuken aan heeft overgehouden.

Ook heeft de vrouw zich niet als agente kenbaar gemaakt. Ook dat heeft gevolgen voor de strafmaat.

Video: Minister Schippers over de mishandeling

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie