Opnieuw heeft een verdachte van de loverboy-zaak in Valkenburg zelfmoord gepleegd. 

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt een bericht van RTL Nieuws. De man was al verhoord door de politie, meldt het OM.

Begin februari maakte ook al een van de verdachten een eind aan zijn leven.

De politie kwam na een inval in een hotel in Valkenburg tientallen mannen op het spoor die mogelijk seks hadden gehad met een minderjarig meisje. Het zou om ongeveer vijftig klanten gaan.

Agenten vonden in het hotel gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van de aangehouden 21-jarige man die ervan wordt verdacht de loverboy te zijn. Aan de hand daarvan konden mannen worden getraceerd die mogelijk misbruik van het meisje hebben gemaakt.

Opgeroepen

Een woordvoerder van het OM zegt dinsdag in het NOS Radio 1 Journaal dat de verdachte mannen telefonisch worden opgeroepen voor een verhoor. Ze ontkent dat zij thuis of op hun werk worden benaderd. 

Daarmee weerspreekt ze een eerdere opmerking van een andere woordvoerder. Die stelde dat "menig huwelijkspartner" verrast zou worden door de poltie aan de deur.

Pas na herhaaldelijke verzoeken kan iemand eventueel thuis opgehaald worden. Maar dat is nog niet voorgekomen. 

Volgens Advocaat Ivo van de Bergh die twintig verdachte mannen verdedigt, heeft het OM in Limburg te lang de suggestie laten bestaan dat de mannen worden opgehaald door de politie. De raadsman vindt het verwerpelijk dat justitie de zaak zo heeft aangezet.

Betreurt

Het OM in Limburg betreurt dat een ongenuanceerd beeld is ontstaan over haar werkwijze in de zaak.

 ''Vanaf het begin zijn verdachten door de politie gebeld en uitgenodigd voor verhoor en dat is nooit anders geweest'', benadrukte persofficier Martina Blijker dinsdag. Hoe het misverstand is ontstaan en blijven bestaan, liet het OM dinsdag in het midden. ''Hoe dat komt is misschien voor een latere evaluatie'', aldus de persofficier. ''Het is nu een feit voor ons en we hebben er mee te dealen.''

Hulpverlener

Wat naar aanleiding van de tweede zelfmoord wel is veranderd, is dat de verdachten na hun verhoor direct kunnen praten met een hulpverlener. Tot nu toe gebeurde dat later in een langer durend traject.

Voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige kunnen de mannen maximaal vier jaar cel krijgen. Het onderzoek naar deze mannen duurt nog een paar weken.

De 21-jarige verdachte die ervan wordt verdacht de loverboy te zijn, zit nog steeds vast. In april is er een regiezitting.