Nog twee aanhoudingen voor liquidatie van Macionis in Huijbergen

Op verzoek van de Nederlandse politie zijn maandagochtend in Zenica in Bosnië en Herzegovina twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis vorig jaar in Huijbergen. 

Dat meldt de politie maandag. 

Daarnaast zijn in Amsterdam een 26-jarige man en een 32-jarige vrouw gearresteerd. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Daarvoor was eerder ook een 40-jarige Amsterdammer aangehouden.

Er zitten nu zeven verdachten vast die betrokken zouden zijn geweest bij de moord en de politie houdt rekening met nog meer arrestaties.

Conflict

Gintas Macionis werd volgens de politie vermoord vanwege een conflict over drugs. De politie beschouwt de 40-jarige hennepcrimineel Miloud B. uit Amsterdam als opdrachtgever. De 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd in februari op de oprit van zijn recreatiewoning in de Brabantse plaats door het hoofd geschoten.

Een man die zegt dat hij bij de liquidatie was, heeft ook vele anderen beschuldigd. Hij wees de 31-jarige Nermin B. aan als de schutter.

Er zal om uitlevering van de twee verdachten uit Zenica worden gevraagd.

Tip de redactie