De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in het huis in Rijswijk waar donderdag een zelfgemaakt explosief werd gevonden, geen andere bommen aangetroffen.

De bewoners van zestien flatwoningen die waren ontruimd, konden daarna weer terug naar huis.

De zelfgemaakte bom werd donderdag gevonden in de woning van een verwarde 52-jarige man. Het projectiel, dat vermoedelijk met chemicaliën is gemaakt, is 's avonds ergens in de omgeving tot ontploffing gebracht. De straat was daardoor een tijdje afgezet.

Uit voorzorg is daarna in onder meer de kelder verder gezocht naar explosieven, maar die waren er niet. De bewoners van de geëvacueerde huizen aan de Steenvoordelaan mochten daarna weer naar huis.

Video: Bewoners Rijswijk weer thuis

De politie kwam de bom op het spoor nadat de Rijswijker zich donderdagochtend in Ridderkerk bij de politie had gemeld. De man leverde daarbij een vuurwapen en een handgranaat in en vertelde aan de politie dat er chemicaliën in zijn huis in Rijswijk lagen.

Hij verbleef ook in een woning in Ridderkerk. Bij het binnengaan van dat pand arresteerde de politie een andere 52-jarige man. Er werden hennepplanten, vuurwerk en een patroon voor een vuurwapen gevonden.