In het tussenstuk van een trein nabij station Abcoude heeft donderdagmiddag een kleine brand gewoed. Het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Amsterdam en Schiphol ondervond hier donderdagavond veel hinder van. 

De trein waarin de brand had gewoed, bleef ook na het blussen nog lang op de plaats van de brand staan voor onderzoek naar de oorzaak. Reizigers liepen daardoor grote vertragingen op.

Rond middernacht was de verstoring voorbij, maar reizigers kunnen last houden van vertraging. Eerder op de dag werden Intercity's van Amsterdam naar Utrecht urenlang omgeleid via Hilversum. 

Tegen 20.15 uur waren bergingswerkers bezig de gestrande trein weg te halen. Daarna moet het spoor worden onderzocht op beschadigingen, voordat het treinverkeer over dat spoor kan worden hervat.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een van de leden van de hoofddirectie van de NS was aanwezig op de plaats van het incident om zich door de veiligheidsdiensten te laten informeren over de laatste ontwikkelingen.

Video: Gewonde door treinbrand Abcoude

​Lichtgewond

Passagiers konden na het sein brand meester hun eigendommen uit de trein halen. Ze zijn met bussen naar Utrecht Centraal vervoerd. 

Een passagier is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar momenteel behandeld. Over de ernst van de brandwonden is nog niets bekend.

Een conducteur en 23 passagiers hadden rook ingeademd. De passagiers hoefden niet naar het ziekenhuis en zijn ter plekke behandeld. Dat meldt een woordvoerder van de NS aan NU.nl. 

Heeft u foto’s of video’s bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp.

Actuele treininformatie