Het vliegverkeer ondervindt woensdagochtend hinder van de mist. Op Eindhoven Airport lag al het vliegverkeer in de vroege ochtend zelfs stil en ook andere luchthavens hebben last van vertragingen.

Vanaf Eindhoven Airport kon het eerste vliegtuig pas na 08.30 vertrekken en de luchthaven verwacht dat in de loop van de ochtend ook weer vliegtuigen kunnen landen. Een vlucht uit Hongarije is uitgeweken naar Weeze in Duitsland.

Ook Schiphol heeft te kampen met de onverwachte mist. Een deel van de vluchten is vertraagd, verklaart een woordvoerster. De vertragingen op de luchthaven kunnen oplopen tot een half uur. Schiphol verwacht dat de mist tegen het middaguur is opgelost.

Rotterdam The Hague Airport had in de ochtend eveneens last van de mist. Alle uitgaande vluchten konden gewoon vertrekken, maar een toestel van München naar Rotterdam moest uitwijken naar Keulen. Ook enkele kleine toestellen voor zakenvluchten weken uit.

Verkeer

Het verkeer ondervond ook hinder door mist, zo melden Rijkswaterstaat en de VerkeersInformatiedienst (VID). Op meerdere plekken in het land zijn delen van snelwegen tijdens de ochtendspits kort afgesloten geweest nadat zich woensdagochtend vroeg ongelukken hebben voorgedaan

Onder meer was de A12 tussen Utrecht en Arnhem bij Oosterbeek afgesloten na een aanrijding en er was hinder op de A12 tussen Den Haag en Utrecht.

De VID waarschuwde voor verminderd zicht in het hele land.

Actuele situatie op de weg | Actueel weerbericht

Heeft u foto's of video's bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp