Een tuincentrum in Tilburg heeft een vrouw die solliciteerde op een vacature als kassière afgewezen omdat ze een hoofddoek draagt.

Dat meldt het Brabants Dagblad.

De 20-jarige sollicitant kreeg te horen dat zij alleen welkom was voor een gesprek als zij bereid was zonder hoofddoek te werken. "Zoiets past niet binnen onze bedrijfscultuur", stelt de eigenaar van Groenrijk Tilburg in de krant.

Hij vindt deze eis vanzelfsprekend. "We willen hier ook geen personeel met neusringen en piercings. Als iemand een tatoeage heeft, dan mag die ook niet zichtbaar zijn tijdens het werk."

Commotie

Het tuincentrum herzag dinsdag, na alle commotie, haar mening. GroenRijk gaat voor al haar vestigingen een centrale gedragscode opstellen voor representatief uiterlijk van het winkelpersoneel. Daarin zal ook ruimte zijn voor moslima’s om een hoofddoek te dragen.

Dat maakt het bedrijf dinsdag op de website bekend.

"We betreuren dit incident, dit had niet mogen gebeuren", stelt algemeen directeur Nico Koppenol. "Al onze vestigingen, ook die in Tilburg, kennen een zeer divers personeelsbestand en dat waarderen we zeer." Aan de desbetreffende kassiere zijn inmiddels excuses aangeboden. Zij mag binnenkort op gesprek komen.

Meldpunt Discriminatie

Het is wettelijk niet toegestaan om een werknemer te weigeren op basis van zijn of haar godsdienst. Volgens het College voor de Rechten van de Mens moet iedereen uiting kunnen geven aan zijn of haar religie. Het dragen van een hoofddoekje valt onder deze regels.

Toch gebeurt het vaker dat moslima's om deze reden worden geweigerd. In 2014 gebeurde dit onder meer bij een uitzendbureau in Roosendaal. In Amsterdam moest een meisje van twaalf tijdelijk lessen in afzondering volgen omdat zij weigerde haar hoofddoek af te doen. Nadat haar vader een klacht indiende bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam, bond de school in.