De politie heeft vorige week een anonieme brief ontvangen van een vrouw die schrijft dat ze de moeder is van het pasgeboren meisje dat vorige week werd achtergelaten in Breda.

Wat er precies in de brief staat, wil de politie dinsdag niet zeggen. De politie is op zoek naar de schrijfster en vraagt haar om opnieuw contact op te nemen.

Het babymeisje werd ruim een week geleden achtergelaten tussen geparkeerde auto's in de Christaan Huygensstraat in Breda. Het is strafbaar om een baby te vondeling te leggen.

De verdachte die de zwarte tas met het pasgeboren meisje achterliet werd kort ervoor door bewakingscamera's gefilmd. De opnamen maken niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw.

Video: De vindplaats van de baby

Navelstreng

De politie denkt dat het meisje een paar dagen eerder is geboren. De politie concludeert aan de hand van de navelstreng dat ze zonder deskundige hulp ter wereld is gekomen. De moeder heeft mogelijk medische hulp nodig. Het meisje maakt het goed. Ze is naar een pleeggezin gebracht.

De zaak krijgt dinsdagavond voor de tweede keer aandacht in Opsporing Verzocht. De politie laat dan nieuwe bewakingsbeelden zien van de verdachte.

Zie ook'Angst drijft moeders vondelingen' l En: Buurt reageert geschokt op vondst baby