De komst van een grote moskee in Gouda-Noord lijkt voorlopig van de baan. Ook de ChristenUnie in de Goudse gemeenteraad gaat vrijwel zeker tegen stemmen.
 

Fractievoorzitter Krins heeft zaterdag een bericht hierover van de NOS aan NU.nl bevestigd.

Ook de VVD in de Goudse gemeenteraad keerde zich eerder deze week al tegen de plannen.

"Wij zijn niet tegen de komst van een moskee an sich", beklemtoont Krins. "Maar we hebben als raad in oktober heel constructief aan het college aangegeven wat onze bezwaren waren. En sindsdien is er geen centimeter meer bewogen. De stellingen lijken te zijn ingenomen. In dat geval moeten wij ook een keuze maken en zijn er meer minnen dan plussen voor het plan."

Grote impact

De ChristenUnie deelt de financiële bezwaren van de nee-stemmers. Bovendien zijn de bewoners veel te weinig betrokken bij het project, dat een grote impact op de omgeving heeft. Ook de verkeersveiligheid rond het complex, dat naar verwachting heel veel bezoekers gaat trekken, vindt de partij niet goed gewaarborgd.

De gemeenteraad moet woensdag een definitief besluit nemen over de megamoskee. Het college wil drie bestaande moskeeën samenvoegen op het terrein van de leegstaande Prins Willem Alexander-kazerne.

Een groot deel van de Tweede Kamer stelde eerder ook liever te wachten met de bouw van het complex. VVD, CDA, ChristenUnie en SGP willen eerst inzicht in een onderzoek van minister Opstelten naar de financiering van Nederlandse moskeeën.