Door een botsing tussen een trein en een bestelbus zijn dinsdagavond zeker twee mensen om het leven gekomen. Het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag is voorlopig gestremd.

Dat heeft de politie gemeld.

Het ongeluk gebeurde op de N456. Door de ravage kon de politie rond elf uur nog geen uitsluitsel geven over het definitieve aantal slachtoffers.

In de trein die de auto raakte, de intercity van Den Haag naar Enschede, zaten zo'n honderd passagiers. Tussen Gouda en Zoetermeer Oost rijden er voorlopig geen treinen. Hierdoor loopt de extra reistijd op tot meer dan een uur.

Spoorbeheerder ProRail "verwacht" dat de problemen voor de ochtendspits verholpen zijn.

Omrijden

Reizigers tussen Den Haag en Utrecht moeten tot die tijd reizen via Rotterdam Centraal. Treingebruikers die van Den Haag naar Amersfoort willen, krijgen als advies om te rijden via Schiphol.

Het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda kwam dinsdagavond urenlang volledig stil te liggen. Volgens een woordvoerder van ProRail is de overgang behoorlijk beschadigd. Woensdagavond gaan de herstelwerkzaamheden verder.

Het treinverkeer tussen Gouda en Zoetermeer Oost zal dan tussen 20.00 uur en middernacht opnieuw stil worden gelegd. De NS zet bussen in.

Video: Twee doden door botsing auto en trein

Bekijk de actuele situatie op het spoor