In Heerlen is dinsdagavond de zevenjarige jongen herdacht die zondag dood werd gevonden in een flat in de wijk Zeswegen. De opkomst was zo hoog dat de stille tocht werd omgezet in een herdenkingsbijeenkomst

Dat meldt regionale zender L1.

Door de opkomst van vele honderden mensen kon de organisatie van de stille tocht de veiligheid niet garanderen. Daarom werd het een stilstaande herdenking op het centrale plein in de wijk. Er is onder meer een optreden van zanger Nielson.

De jongen werd zondag gevonden nadat zijn moeder een zelfmoordpoging had gedaan. De vrouw zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje. Ze moet woensdag voorkomen voor de rechter-commissaris.

Consultatie

Burgemeester Paul Depla van Heerlen heeft inmiddels overleg gevoerd met politie, justitie, GGZ-instelling Mondriaan en de Kinderbescherming. Zij hebben afgesproken dat de betrokken partijen de feiten op een rijtje gaan zetten over wat er precies gebeurd is in en rond het gezin.

Een wijkteam heeft vorige week aan de bel getrokken bij de Kinderbescherming over de situatie van de moeder. Het wijkteam van welzijnsorganisatie Alcander voerde een zogenoemd consultatieoverleg. Het was voor het eerst dat de Kinderbescherming betrokken raakte bij het gezin.