De Rotterdamse politie vraagt mensen opnames die ze maakten tijdens de rellen van Feyenoordsupporters in Rome, op te sturen.

Die oproep deed een politiewoordvoerder dinsdag in het programma Opsporing Verzocht.

De politie in Rotterdam is volop bezig met het bekijken van beelden uit Rome die ze al heeft. Aan de hand van die opnames wil de politie verdachten aanhouden.

Vorige week reisde een team van rechercheurs en vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) naar Rome om het beeldmateriaal op te halen.

''We doen een oproep aan niet alleen inwoners van Rome, maar ook aan Nederlanders die toevallig opnames hebben gemaakt van mensen die zich hebben misdragen’’, aldus de politiewoordvoerder.

Spaanse trappen

Feyenoordfans raakten bijna twee weken gelden slaags met de Italiaanse politie rond de wedstrijd van de Rotterdamse club tegen AS Roma. Bij de Spaanse Trappen werd een beroemde fontein van Bernini zwaar beschadigd.

De Rotterdamse persofficier Ernst Pols twitterde: ''Duidelijke oproepen in Opsporing Verzocht. Beelden rellen welkom. Betrokken bij de rellen? Jas aan en naar het bureau.''

Zowel in Rome als in Rotterdam wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de ongeregeldheden in Rome. De samenwerking is er onder meer op gericht om de daders van het geweld te identificeren en te vervolgen.

Na de rellen werden al enkele tientallen supporters in Rome opgepakt vanwege openbare dronkenschap en het gooien van flessen naar de politie. Ze kregen voorwaardelijke celstraffen en hoge boetes opgelegd.

Bekijk beelden van de rellen in Rome: