De politie is dinsdag in huizen in Andel en Veen begonnen met sporenonderzoek vanwege de moord op een man die ruim een jaar geleden in een polder in de Biesbosch bij Werkendam werd gevonden. 

De politie heeft inmiddels vastgesteld dat de dode een 32-jarige Pool is die in Andel woonde. Een woordvoerder spreekt dinsdag over een mogelijke doorbraak.

De politie zoekt in huizen aan de Kennedylaan in Andel en in de Hubertus Schreudershof in Veen. De politie is onder andere op zoek naar bloedsporen. Het sporenonderzoek in de huizen kan dagen duren, kondigde de politie aan.

De politie gaat niet in op berichten dat in de huizen in Andel en Veen zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend wonen en dat de ex-vriendin verdachte is. Een woordvoerder wil alleen zeggen dat er geen aanhoudingen zijn gepland.

Databanken

De Pool Adrian Węckowicz lag vermoedelijk al ongeveer een maand in de Biesbosch toen hij op 14 januari 2014 werd gevonden. De politie is maandenlang bezig geweest met het vinden van de identiteit van de man. Onderzoek in internationale databanken van vermiste personen leverde niets op; daarom werd ook een gezichtsreconstructie gemaakt.

Volgens berichten op Facebook was zijn familie al sinds augustus 2013 op zoek naar hem. De politie laat weten dat de nabestaanden in oktober zijn geïnformeerd over zijn dood.