Het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Zuid en tussen de luchthaven en Leiden is dinsdagochtend getroffen door een seinstoring. Het treinverkeer was enkele uren zeer beperkt. Tegen 09.00 uur was de storing voorbij.

Dat melden de Nederlandse Spoorwegen (NS). Reizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd.

Volgens een woordvoerder van de NS ging het om een sectiestoring. "Dat betekent dat er op een deel van het traject geen treinverkeer mogelijk is van en naar Schiphol, maar de luchthaven is wel bereikbaar. Op dit moment proberen we erachter te komen wat de oorzaak is van de storing."

De vertragingen richting Leiden bedroegen meer dan een uur, richting Amsterdam Zuid deden reizigers er een half uur tot een uur langer over om op hun bestemming aan te komen.

De spoorwegen verwachtten eerder dat de storing tegen 10.30 uur zou zijn verholpen. Eerder werd er gesproken van 8.00 uur, uiteindelijk kon het treinverkeer om 09.00 uur op gang worden geholpen.

Stopbussen

Tussen Amsterdam Zuid en Schiphol werden stopbussen ingezet. Reizigers werd aangeraden tussen Sloterdijk en Duivendrecht de metro te gebruiken. 

Ook op het traject Apeldoorn-Deventer kampten treinreizigers met een langere reistijd door een seinstoring. Zij deden volgens NS een half uur tot drie kwartier langer over hun reis.

Verder hadden reizigers tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en Veenendaal te maken met een langere reistijd door een defecte trein. Ook deze verstoring is verholpen.

Bekijk de actuele situatie op het spoor

Heeft u foto’s of video’s bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp, of upload ze bij NUfoto