De snelweg A4 is maandagavond tussen 23.30 uur en 04.30 uur gesloten geweest knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Hoek. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ging in de buurt van Schiphol twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog ontmantelen.

De Amerikaanse duizendponder en Engelse vijfhonderdponder werden enkele weken geleden aangetroffen bij werkzaamheden voor de omlegging van de A9. De Amerikaanse bom ligt op ongeveer 25 meter van de A4. Het Britse exemplaar ligt ongeveer 400 meter ten noordoosten hiervan, midden in een weiland.

De explosieven liggen al meer dan zeventig jaar in de Haarlemmermeerse klei. Ze zijn tijdens de oorlog gedropt, maar nooit tot ontploffing gekomen. De bommen zijn na de vondst 'veiliggesteld' door ze met zakken zand te bedekken.

Graven

De bommen liggen op zo'n 6,5 meter diepte. Maandagnacht graven medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de bommen uit en verwijderen de ontsteking van de explosieven. De A4 blijft tot dinsdag 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A5 en de A9.

Tijdens de ruiming werden ook een parallelle randweg en een fietspad afgesloten. Het vliegverkeer op Schiphol ondervond geen hinder van het onschadelijk maken van de bommen. De luchthaven is tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere malen gebombardeerd.