Lau G. (52), die verdacht wordt van het doodschieten van Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray in 2006, kan niet worden gelinkt aan de vier gevonden kogelhulzen die in deze zaak zijn onderzocht.

Dat bleek vrijdag op de tweede zittingsdag van het proces tegen hem en zijn medeverdachte Geert G. uit een verklaring van een forensisch analist van het Nationaal Forensich Onderzoeksbureau (NFO).

Raadslieden van Lau G. hadden om het DNA-onderzoek gevraagd.

Bij drie hulzen was het sporenmateriaal zo gering dat er helemaal geen oordeel mogelijk is. Het DNA-profiel van de vierde huls, die werd gevonden in de henneploods waar de slachtoffers werden doodgeschoten, kon wel onderzocht worden, aldus Ten Hove.

Er is echter geen match met het DNA van Lau G.

Nekschot

Tijdens de zitting bleek dat Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19) allebei zijn vermoord met een nekschot. Bendella werd ook in de zijkant van zijn hoofd geschoten.

De stoffelijke overschotten van de Venrayse Marokkanen werden vorig jaar opgegraven in een bos in Venray op aangeven van Geert G. Op een dekzeil dat werd gebruikt bij het begraven van de slachtoffers zijn vingerafdrukken gevonden van Geert G. en niet van Lau G.