Lau G. (52) heeft volgens de vader van medeverdachte Geert G. de moorden op Fouad Bendella en Karim Fourkour uit Venray in 2006 op zijn geweten. 

De slachtoffers hadden zijn gezicht gezien toen hij ze op heterdaad betrapte bij het leeghalen van een wietplantage. 

''Ik moest wel", zou G. tegen Geert G. (40) hebben gezegd toen hem werd gevraagd waarom hij had geschoten. 

Dit verklaarde de vader van Geert G. donderdag voor de rechtbank in Maastricht waar beide verdachten terecht staan voor dubbele moord en het verbergen van de twee stoffelijke overschotten. Op aanwijzingen van Geert G.werden de lichamen vorig jaar gevonden in een bos in Arcen.

De vader ving het gesprek tussen de twee op in het huis van zijn zoon, vlak voordat die in 2007 voor de eerste keer werd opgepakt in deze zaak. De vader wilde niks met de zaak te maken hebben en zweeg daarom jarenlang. Enkele maanden geleden stapte hij alsnog naar de politie.

Echtgenote

Het Openbaar Ministerie heeft de echtgenote van Geert G. (40), die wordt verdacht van de moord op Karim Fourkour en Fouad Bedella uit Venray in 2006, opgepakt wegens meineed.

De vrouw vertelde donderdag voor de rechtbank in Maastricht dat haar man niks met de moorden te maken heeft. Dat had hij haar verteld. Eerder had de echtgenote onder ede verklaard dat zij nooit met elkaar over de moordzaak hadden gesproken. De echtgenote bleef bij haar verklaring en werd aangehouden.

Volgens de vader van Geert G. heeft medeverdachte Lau G. (52) echter de twee moorden op de Venrayse Marokkanen op zijn geweten. De slachtoffers hadden zijn gezicht gezien toen hij ze betrapte bij het leeghalen van een wietplantage.

Video: Een korte terugblik op de moordzaak in Venray

Video