Na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn vijf tips binnengekomen over de liquidatie van een 60-jarige vrouw eerder dit jaar in Amsterdam-West. 

Dat meldde de politie woensdag.

Het tv-programma zond dinsdagavond beeldmateriaal uit van twee betrokkenen bij de moord op de 60-jarige Beyhan Demirci in Amsterdam-Geuzenveld. Het gaat om twee mannen die in een parkeergarage een BMW hebben gestolen, die tijdens de liquidatie als vluchtauto werd gebruikt.

De diefstal is gefilmd door een bewakingscamera. De mannen zouden de schutter en de bestuurder van de vluchtauto kunnen zijn.

Demirci werd op de avond van 14 januari van dichtbij met een kalasjnikov doodgeschoten toen ze in het donker met een dekentje om een sigaretje rookte. Ze stond toen op het balkon van haar flat aan de Pieter van de Werfstraat.

Persoonverwisseling

Het rechercheteam dat deze moord onderzoekt, vermoedt dat de vrouw slachtoffer is van een persoonsverwisseling. De politie denkt dat de schutter het had voorzien op de schoonzoon van Demirci, die een tijdje bij zijn schoonmoeder in huis heeft gewoond en daar regelmatig kwam. Hij is een bekende van de politie en lijkt volgens de politie actief in het criminele milieu.

De schutter kan zich vergist hebben, omdat ook de schoonzoon sigaretten rookte op het balkon, stelt de politie. Van een afstand had hij hetzelfde postuur als zijn schoonmoeder.

Opsporing Verzocht besteedde eerder in de uitzending van 17 februari aandacht aan de liquidatie. Toen kwamen eveneens vijf tips binnen.