Een 86-jarige vrouw is overleden aan de gevolgen van de brand in een seniorenflat in Nijmegen vorige week. De bewoonster stierf in de nacht van dinsdag op woensdag aan haar verwondingen. 

Dat hebben de gemeente Nijmegen en Woonzorg Nederland, eigenaar van het gebouw, woensdag laten weten.

Bij de brand raakten tientallen mensen gewond. Woensdag liggen er nog acht gewonden in het ziekenhuis. Een aantal van hen is er zeer slecht aan toe, zei een gemeentewoordvoerder. In het weekeinde lagen er nog vijftien bewoners in het ziekenhuis.

De brand, die begon in een cafetaria onder het flatgebouw, heeft in totaal een schade van ongeveer 3 miljoen euro veroorzaakt. Dat schat een schade-expert van verzekeraar Interpolis. De verzekeraars nemen sinds zaterdag in mobiele kantoren bij de flat schademeldingen op.

Zwaarbeschadigd

Delen van het complex zijn zwaarbeschadigd. Alle woningen hebben rook- en roetschade. De cafetaria is verwoest. Het centrale trappenhuis moet helemaal worden hersteld.

Het woonzorgcomplex blijft daarom minimaal twee maanden dicht. De bijna honderd bewoners zijn elders ondergebracht. Ze hebben dinsdag kostbaarheden uit hun appartementen kunnen halen.

Gebleken is volgens de gemeente dat een aantal bewoners niet of onvoldoende verzekerd was. Die mensen kunnen onder andere kleding krijgen bij de Kledingbank in Nijmegen. Huur- en nutskosten zijn stopgezet totdat het complex weer bewoonbaar is.

Video: Bejaarde vrouw dood na flatbrand Nijmegen