Op de redactie van dagblad De Telegraaf in Amsterdam is dinsdagmiddag een verwarde man binnengedrongen en vervolgens afgevoerd door de beveiliging. 

Dat meldt de politie aan NU.nl. 

De politie meldt dat de 48-jarige man het gebouw is binnengekomen met de mededeling dat hij een afspraak had. "Hij is meegelopen met het personeel en daarna door de beveiliging afgevoerd", aldus de woordvoerder van de politie.

"Het is een standaardprocedure dat de politie dan wordt ingeschakeld. Wij hebben zijn tas doorzocht en troffen een mesje aan waar hij naar eigen zeggen appels mee schilt. Hij heeft niemand bedreigt en geen strafbare feiten gepleegd. De man is dan ook niet aangehouden."

Paradijs

Volgens hoofdredacteur Sjuul Paradijs ging er geen enkele dreiging van de man uit. ''Ik heb hem gevraagd wat hij hier kwam doen'', aldus Paradijs. ''Toen hij daar geen duidelijk antwoord op kon geven, hebben we hem met een aantal medewerkers naar de portier gebracht waarna hij door de politie werd meegenomen. Het is een vervelend incident maar we hebben ons geen moment bedreigd gevoeld.''

De man heeft psyschische problemen en is een bekende van de poltiie.

Beveiliging

De beveiliging in het gebouw is verder aangescherpt en de toegangsdeuren op de begane grond zijn gesloten. Het personeel van het dagblad werd pas na het incident ingelicht over het voorval.

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs heeft burgemeester Van der Laan telefonisch ingelicht over het incident.