Een geldautomaat in Breda is in de nacht van zondag op maandag opgeblazen. De gewapende daders vluchtten richting België, maar zijn inmiddels gearresteerd. Tijdens de vluchtpoging werd er geschoten op de politie.

De politie is een onderzoek gestart.

Zowel de Belgische als de Nederlandse politie werd tijdens de vluchtpoging beschoten door de daders, vermoedelijk met een kalasjnikov. Ook door de Belgische politie is geschoten, aldus het parket in Turnhout.

De plofkraak werd in de nacht van zondag op maandag gepleegd bij een ING-filiaal. De daders gingen er vermoedelijk met een donkerkleurige Audi vandoor. De Nederlandse politie achtervolgde ze richting België. In België kreeg de Nederlandse politie hulp van de Belgen.

Op de ring van Antwerpen werd door de criminelen op zowel de Nederlandse als Belgische politie geschoten met een vuurwapen. Belgische media spreken van kalasjnikovs. Er raakte niemand gewond. 

Video: daders plofkraak Breda op de vlucht

Spijkermat

Bij Turnhout reden de criminelen over een spijkermat en kwam de auto tot stilstand. Ze zijn te voet verder gevlucht en daarbij is wederom geschoten. 

De identiteit van twee verdachten kon al worden vastgesteld: een persoon uit Driebergen, geboren in 1988, en een persoon uit Amsterdam, eveneens in 1988 geboren.