Actievoerders die al dagen een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bezetten, hebben zondag een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het College van Bestuur van de universiteit.

Dat had plaats in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan, die ook bij het gesprek was.

Wat er uit het overleg is gekomen is onduidelijk. Daarover kon een woordvoerster van de studenten zondagavond nog niets zeggen.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is het nu "aan de beide partijen om tot overeenstemming te komen" over de situatie in het Bungehuis. Dat gebouw van de faculteit geesteswetenschappen van de UvA, wordt al meer dan een week bezet. De UvA was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Meer inspraak

De demonstranten bezetten het gebouw omdat ze meer inspraak willen van studenten en docenten. De UvA spande een kort geding aan om de activisten uit het gebouw te krijgen en kreeg gelijk van de rechter. Die bepaalde donderdag dat de studenten moeten vertrekken en dat ze 1.000 euro boete per dag moeten betalen als ze dat niet doen.

De 'bezetters' zijn nog niet vertrokken, maar eisen op hun beurt dat het bestuur van de UvA voor maandag 12.00 uur is opgestapt.

De actievoerders gaan onderling overleggen en komen binnenkort met een verklaring over de vervolgstappen.