Vanaf de tweede helft van de avond komen er langs de westkust en rondom de Waddenzee en het IJsselmeer zware windstoten voor van circa tachtig kilometer per uur. 

Dat meldt Weerplaza zondag.

De wind neemt in de nacht naar maandag geleidelijk weer af. Verder kan het komende nacht door natte sneeuw plaatselijk glad worden, met name in het noordoosten, op de Hoge Veluwe en in het oosten van het land. De gladheid verdwijnt tegen de ochtend. 

Rond 22.00 uur begint het langs de westkust te regenen. In de nacht valt bijna door heel Nederland regen. Doordat de temperatuur rond het nulpunt schommelt, is er kans op gladheid en natte sneeuw. Met name in het noorden, oosten en op de Veluwe kan het lokaal zeer glad zijn.

De vooruitzichten van de komende weken zijn mild. Er is geen winterweer op komst de komende dagen. Maar ook de lente laat op zich wachten.Voorlopig lijken we het huidige weerbeeld vast te houden: wisselvallig weer met soms flink wat zon, een enkele keer nachtvorst en een enkele keer natte sneeuw. Maxima daarbij liggen tussen vijf en tien graden. 

Zachte winter

De gehele winter van 2015 verliep zacht, maar niet bijzonder zacht. Het was nat, maar niet heel erg nat en wat zonuren betreft zijn er eveneens geen records gebroken. Een winter dus die niet veel voorstelde, concludeert weerbureau Weeronline in een terugblik.

De meteorologische winter duurt van 1 december tot 1 maart. Hoewel nog een week te gaan zegt Weeronline.nl de balans toch te kunnen opmaken gezien de weersverwachting voor de komende dagen.

De gemiddelde temperatuur was 4,1 graden tegen normaal 3,4 graden. Zo kwam het in De Bilt niet tot strenge vorst, terwijl dat gemiddeld in een winter toch zeker twee keer voorkomt. Slechts twee keer vroor het matig tegen normaal tien keer. Er werd slechts een ijsdag geteld, een dag waarop de temperatuur niet boven 0 graden uitkomt. Normaal zijn er zeven ijsdagen.

Wordt het glad in uw regio?

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Vrijdag -9° O 3
Zaterdag ZW 4
Zondag W 4
Maandag -2° ZW 3
Dinsdag WZW 4

Heeft u foto's van het weer op zondag? Upload beeld via NUfoto