In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op zeker drie plaatsen in Amsterdam Uberpop-chauffeurs klemgereden door reguliere taxichauffeurs.

Dat bevestigt een woordvoerder van politie tegenover stadszender AT5. De incidenten vonden volgens de politie plaats op de Rozengracht, de Van Woustraat en de Gerard Doustraat. Er is niemand aangehouden.

Zo'n 25 reguliere taxichauffeurs zouden volgens AT5 in totaal ongeveer twaalf chauffeurs van Uberpop hebben klemgereden. Een Uberpop-rijder zou tijdens zo'n achtervolging zijn ingereden op een geparkeerde brommer.

Taxichauffeurs vinden dat de overheid harder moet optreden tegen het illegale Uberpop. Woensdag protesteerden in Den Haag ongeveer 200 chauffeurs tegen de dienst.

Zonder licentie

Uber biedt, naast legaal taxivervoer met chauffeurs met een vergunning, ook Uberpop aan. Hier kunnen 'normale' bestuurders zich voor aanmelden. Vervolgens kunnen zij zonder licentie passagiers rondrijden. Alle Uber-diensten werken via een app waarin taxi's besteld, gevolgd, beoordeeld en betaald kunnen worden.

Uberpop is in Nederland illegaal verklaard en het bedrijf heeft al twee dwangsommen van in totaal 60.000 euro gekregen.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto

Heeft u videobeelden bij dit nieuws? Mail uw beelden naar video@NU.nl