De vrijdagavondspits is de drukste van dit jaar tot nu toe. Volgens de ANWB stond er rond 18.00 uur zo'n 230 kilometer file op het snelwegennet. 

Eerder was 6 februari recordhouder met 146 kilometer file.

Oorzaken zijn de voortdurende regen en vakantieverkeer. In het midden en noorden van het land is de voorjaarsvakantie begonnen, terwijl die in het zuiden is afgelopen.

Lange files staan op de A1 Amsterdam-Amersfoort en op de A2 bij Utrecht waar een vrachtwagen is gekanteld. Ook op de A13 van Rijswijk naar Rotterdam is het mis.

Daar staat het verkeer vast over een afstand van dertien kilometer. Weggebruikers op de A73 Nijmegen-Maasbracht moeten eveneens rekening houden met flinke vertraging. Er staat tien kilometer file.

Ernstig ongeluk

De snelweg A12 is aan het einde van de middag en het begin van de avond enkele uren afgesloten geweest bij Zevenhuizen. Aanleiding hiervoor waren twee ongevallen.

Bij het eerste ongeval in de namiddag waren meerdere auto´s betrokken. Na dat ongeluk gebeurde er nog een kleiner ongeval, zo meldt de ANWB. De weg werd na het eerste ongeluk bij Zevenhuizen, richting Utrecht afgesloten. Tegen 20.00 uur ging de rijbanen weer open.

Bekijk de actuele situatie op de weg