De politie heeft een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder in 2002. Inmiddels zijn al vier mannen gearresteerd in de zaak. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

De 53-jarige Strijder uit Ede is mogelijk slachtoffer geworden van antihomogeweld.

Hij werd op 22 november 2002 's nachts rond 04.30 uur dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen.

Pas onlangs werd door een anonieme tip duidelijk dat Strijder mogelijk slachtoffer is geworden van een misdrijf. De tipgever liet weten dat mogelijk twee broers betrokken waren bij de dood van Strijder en dat er meerdere mensen aanwezig waren op de plek waar hij stierf.

Behalve de 30-jarige man uit Lelystad zijn mannen van 36, 34 en 27 uit ’t Harde, Warnsveld en Kampen aangehouden.

Gescheiden man

Strijder was een gescheiden man die een dochter had. Hij woonde samen met zijn vriendin en haar dochter in Ede. Hij werkte bij TNT Post. Vanuit het sorteercentrum in Nieuwegein bracht hij 's nachts pakketten rond in Noord-Holland. Dat deed hij ook in de nacht dat hij stierf.

De politie trof Strijder onder verdachte omstandigheden aan. Hij lag tussen de heideplanten en zijn Renault Twingo stond bijna dwars op de rijbaan. De motor draaide nog, zijn tas leek omgekieperd en zijn jas, mobiele telefoon en rijbewijs waren weg.

Verse deuk

In het portier aan de bestuurderskant van de auto zat een verse deuk met de afdruk van een schoenzool. Op het raam van dezelfde deur staat nog de afdruk van een andere schoenzool.

Maar omdat uit sectie bleek dat hartpatiënt Strijder een natuurlijke dood was gestorven en door gebrek aan bewijs, werd het onderzoek stilgelegd. Daardoor stond zijn dood tot voor kort te boek als 'geen misdrijf'.