Wintersporters die zaterdag op weg gaan naar de Franse Alpen, doen er goed aan extra vroeg te vertrekken en sneeuwkettingen mee te nemen. 

Dit advies gaf de meteorologische dienst Weeronline vrijdagochtend. Het gaat sneeuwen in de Franse Alpen. Plaatselijk kan er meer dan 20 centimeter sneeuw vallen.

In gebieden boven de 1.000 meter sneeuwt het vanaf vrijdagavond, zaterdag wordt het ook wit tussen de 500 en 1000 meter. Het blijft sneeuwen tot zondagochtend.

Ook verkeer onderweg naar Zwitserland en Oostenrijk krijgt te maken met sneeuw onderweg. In Zuid-Duitsland sneeuwt het boven de 1000 meter vanaf zaterdagmiddag. Zoveel sneeuw als in Frankrijk wordt daar niet verwacht, aldus Weeronline.

Files

Vanwege de voorjaarsvakantiie die vrijdag begint voor Noord- en Midden-Nederland staan er vrijdag al vroeg files richting de wintersportgebieden. 

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Tegen 08.00 uur ontstonden de eerste files op de A12 richting Duitsland bij Oosterbeek en Duiven.

Ook op de wegen richting de Veluwe was het al vroeg druk bij Barneveld, waar tegen 08.30 uur ruim 4 kilometer file stond. De VID verwacht vrijdag verder geen grote drukte, behalve op de  A12 en de A1.

Kijk hier voor de actuele verkeerssituatie.