Het voorarrest van de 19-jarige man uit Pijnacker, die 29 januari het gebouw van de NOS binnendrong, een bewaker gijzelde en zendtijd eiste, is met negentig dagen verlengd. 

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald.

Op het moment dat de 19-jarige man was binnengedrongen werd daarom de zender, kort voor het begin van het Journaal van 20.00 uur, op zwart gezet. Later liet de NOS zien wat de reden was en werden de beelden van de indringer aan de kijkers getoond.

De man uit Pijnacker wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie doet een persoonlijkheidsonderzoek naar hem.

Video: Voorarrest indringer NOS met negentig dagen verlengd

Beelden

De NOS zal de beelden van de indringer in de toekomst niet meer laten zien. Het journalistieke doel is er niet meer en de privacy heeft nu de overhand, liet hoofdredacteur Marcel Gelauff woensdag weten.

De 19-jarige jongeman heeft een bekentenis afgelegd. De indringer stelt dat hij in zijn eentje heeft gehandeld en niet namens een terreurgroep of andere organisatie.

De actie van de man, waarvan de beelden de hele wereld over zijn gegaan, heeft tot discussie geleid over de veiligheid van de redacties in Nederland.

Dit weten we over het incident bij de NOS