De man en de vrouw die vorige week werden aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de Syriër die in november brandend werd gevonden in een bos in Boxtel, zitten nog zeker twee weken vast.

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald. De 35-jarige verdachte vrouw is de echtgenote van het slachtoffer. De 27-jarige verdachte man is een bekende van het stel.

Het Openbaar Ministerie wil nog niks kwijt over de exacte beschuldigingen tegen het duo. Ook advocate Birgit Brevé van de verdachte echtgenote wil en mag daarover nog niks zeggen. Het enige dat de advocate donderdag kon zeggen is dat de vrouw emotioneel en in de war is.

Een wandelaar vond het brandende lichaam van de man uit Syrië destijds in het Sparrenrijk in Boxtel. Hij was overleden toen de politie arriveerde.

De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van de dode man op internet en televisie werden getoond. De man was niet als vermist opgegeven.