CBR laat tweehonderd rijbewijzen intrekken om examenfraude

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) laat tweehonderd rijbewijzen ongeldig verklaren wegens fraude met rijexamens. Dat heeft een woordvoerster donderdag gezegd.

Aanleiding is een fraudezaak van oktober vorig jaar. ''We zitten nu in de procedure om de rijbewijzen in te trekken. CBR heeft de betrokken automobilisten laten weten dat hun verklaring van rijvaardigheid wordt ingetrokken'', aldus de zegsvrouw.

De politie hield in oktober twee rijschoolhouders in Den Helder aan op verdenking van fraude met rijexamens. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een fraudezaak, waarbij een rijexaminator kandidaten liet slagen tegen betaling.

De kandidaten betaalden tussen de 1.000 en 2.000 euro extra bovenop het examengeld. In verband met deze kwestie werden eerder in Zaandam en Amsterdam al drie rijschoolhouders en een rijinstructeur aangehouden.

De zaak kwam aan het rollen toen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ontdekte dat bij de verdachte wel opvallend veel mensen slaagden voor hun praktijkexamen. Afgelopen zomer deed het CBR aangifte.

De betrokken bestuurders moeten opnieuw theorie- en praktijkexamen doen om weer in het bezit te komen van een rijbewijs.

Lees meer over:
CBR

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie