Ouders met twijfels over de doodsoorzaak van hun kind, kunnen voortaan aankloppen bij een nieuwe stichting. Die moet hen helpen bij het beter (laten) onderzoeken van een mogelijke zelfdoding. 

Dat meldt De Persdienst donderdag.

Ouders die met dit probleem te maken hebben gehad, richten daarvoor op dit moment een dergelijke stichting op. De organisatie wil beter justitieel onderzoek en meer steun voor nabestaanden.

"Nu is het voor nabestaanden nog heel lastig om aan te tonen dat een zelfmoord misschien toch moord is", zegt Jet Melters. Zij is de moeder van de in 2009 omgekomen Eline Melters (23 jaar). 

Herbeoordeling

Justitie en politie constateerden dat zij door zelfdoding om het leven was gekomen. Maar de familie was daar niet van overtuigd en drong meerdere keren aan op een herbeoordeling.

Justitie besloot afgelopen zomer het dossier opnieuw te gaan bekijken. Begin dit jaar werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) veiliggestelde forensische sporen alsnog gaat onderzoeken.

"Wij hebben tienduizenden euro's moeten betalen om op eigen houtje de dood van onze dochter te laten onderzoeken", stelt de moeder van Eline.

Zij en haar man willen lotgenoten via de stichting praktische tips geven. Ook zal de organisatie ouders financieel steunen.