Er komt een sms-service voor weggebruikers van de Spijkenisserbrug. Verkeersdeelnemers moeten zo sneller op de hoogte worden gebracht als er weer een storing is bij de brug die al langere tijd wordt geteisterd door problemen.

Dat heeft Rijkswaterstaat woensdagavond laten weten.

Afgelopen weken was het meerdere malen raak. Zo wilde de brugklep niet meer naar beneden en een andere keer was er een probleem met de slagbomen. Zowel het wegverkeer als schepen hadden er hinder van.

Rijkswaterstaat en de gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse onder valt, hebben woensdag samen met de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en de veiligheidsregio afspraken gemaakt over snellere en effectievere communicatie bij storingen van de brug.

Berichtgeving

Onderdeel daarvan is de gratis sms-service. Die is bedoeld voor bijvoorbeeld schooljeugd en bedrijven, die vaak gebruik maken van de brug. Verder wordt de berichtgeving op de route-informatieborden langs de weg verbeterd.

Intussen doet Rijkswaterstaat nog altijd ''met man en macht" onderzoek naar de oorzaak van de storingen. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd. In ieder geval worden de sensoren van de brug vervangen.

De verkeersbrug over de Oude Maas ligt tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De provinciale weg N492 loopt er overheen.

Timelapse: Spijkenisserbrug

Beeld: Joost van den Berg