Brandstichting bij drie Delftse basisscholen

Bij drie basisscholen in Delft is in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht, meldt de politie. Daarnaast waren er in dezelfde wijk, Tanthof-Oost, nog drie branden die kort na elkaar werden gesticht en ontdekt. 

De politie gaat uit van opzet, omdat in bijna alle gevallen een afvalcontainer tegen de gevel was gezet waarna brand ontstond. Er is nog niemand aangehouden.

De Simon Carmiggeltschool aan de Kokmeeuwstraat, de Regenboog aan de Kraanvogelstraat en de Ark aan de Lepelaarstraat raakten beschadigd door het vuur. De schade aan de Ark is volgens de politie behoorlijk, maar de kinderen kunnen wel gewoon naar school.

Ook bij een kindervolkstuin aan de Tanthofdreef en een cafetaria aan de Dasstraat stichtten onbekenden brand. Aan de Eekhoorndreef is bouwafval in een tuin in de fik gestoken.

Voorkomen

Met massale uitruk en alert optreden wist de brandweer te voorkomen dat de branden oversloegen of konden uitgroeien naar middelbrand of grote brand, aldus de politie.

Alle politiemensen die op dat moment beschikbaar waren, hebben de rest van de nacht gezocht naar de daders, maar die zoektocht heeft vooralsnog geen verdachte(n) opgeleverd. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.

Woensdag doet de afdeling Forensische Opsporing onderzoek en zal een helikopter overzichtsfoto's maken.

Lees meer over:
Tip de redactie