'Tuchtzaak vliegangstpatiënte tegen therapeut'

KLM en Universiteit Leiden zijn in verlegenheid gebracht door beschuldigingen van een patiënte tegen de directeur van hun vliegangstinstituut Valk.

Dat meldt de Volkskrant dinsdag.

De directeur, Lucas van G. die tevens psychotherapeut is, zou jaren ernstig misbruik hebben gemaakt van de patiënte. De zaak wordt dinsdag behandeld in Den Haag.

De 43-jarige patiënte wilde ook voor andere problemen dan enkel de vliegangst in behandeling bij de therapeut. Daar ging Van G. vervolgens mee akkoord.

Tijdens de behandeling die circa vijf jaar in beslag nam, liet de therapeut zijn patiënte ook aan de slag gaan als pr-medewerker. De vrouw stelt nu dat Van G. misbruik heeft gemaakt van zijn overwicht en positie als hulpverlener.

Succesvol

De patiënte schat dat zij voor ongeveer een ton heeft gewerkt, schrijft de Volkskrant. Ze zou meerdere succesvolle pr-campagnes voor Valk hebben geïnitieerd. Van G. zou haar afhankelijk van hem hebben gemaakt stelt de vrouw in de krant.

De therapeut laat weten dat hij de rollen beter had moeten scheiden, maar dat hij nimmer zijn patiënte persoonlijk heeft benaderd of gunsten en diensten van haar heeft gevraagd.

Lees meer over:
Tip de redactie