De politie heeft vrijdag een 67-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een explosie in een woning aan de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek.

Dat meldt de politie maandag.

De man werd aangehouden in het Maasstadziekenhuis, waar hij sinds de explosie en brand op 1 februari ligt. De Rotterdammer heeft ernstige brandwonden. De man is de bewoner van de flat waar de explosie naar alle waarschijnlijkheid heeft plaatsgevonden. 

De man wordt maandag, eveneens in het ziekenhuis, voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt formeel verdacht van het veroorzaken van een explosie en brand.

In totaal vielen er dertien gewonden, van wie twee ernstig.

Onbewoonbaar

Zeker twaalf woningen zijn het komende half jaar onbewoonbaar. Het gaat om de twaalf appartementen rond de woning waar de explosie plaatsvond. Door die knal zijn voorlopig alle 58 woningen niet te bewonen. Sommige bewoners kunnen te zijner tijd weer terugkeren.

Onduidelijk is nog wanneer de eerste bewoners terug kunnen.

Meer dan honderd mensen kwamen op straat te staan, maar de meesten vonden onderdak bij familie of in een door woningcorporatie Havensteder beschikbaar gesteld hotel.

Het onderzoek naar de oorzaak is volgens de politie nog in volle gang. De politie kon pas enkele dagen na de explosie onderzoek doen omdat de flat door instortingsgevaar eerst niet was te betreden.

Video: De ravage na de explosie