Een 45-jarige man uit Amsterdam is zondag even na middernacht in zijn auto doodgeschoten in de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid. Het slachtoffer is een bekende van de politie. 

Dat meldt de politie zondag. Het gaat om Mario Magan Tier, een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij wordt onder meer verdacht van grootschalige drugshandel.

Een buurtbewoner had eerder al tegenover AT5 verklaard dat hij een persoon levenloos achter het stuur van een auto had zien zitten. 

De getuige vertelde een stuk of acht schoten te hebben gehoord. De politie bevestigt dat het slachtoffer door meerdere kogels om het leven is gebracht.

Schutter

Volgens getuigen was er één schutter, die kort na de liquidatie wegliep in de richting van de Des Présstraat. 

Kort na de liquidatie verscheen via Burgernet het bericht dat de politie een Marokkaans uitziende man zocht van vermoedelijk 1.80 meter met een zwarte jas en een witte broek. Eerder zou hij een rode jas hebben aangehad.

Bekijk hier het aantal liquidaties met vuurwapens in Amsterdam sinds 2014

Afgezet

De politie heeft de straat afgezet en heeft een witte tent geplaatst over een auto. Er zijn meerdere politiewagens en ambulances aanwezig in de straat. Er wordt onderzoek gedaan door de politie. 

De afgelopen maanden zijn in de hoofdstad meerdere doden gevallen door vuurwapengeweld op straat. 

Vorig weekend pakte de politie in de wijk Nieuw-Sloten vier verdachten op. De mannen, twee van 20 uit Amsterdam en twee van 21 jaar oud uit Amsterdam en Almere, zouden mogelijk van plan zijn een liquidatie te plegen.

Video: Slachtoffer liquidatie was bekende politie

Overzicht van liquidaties en liquidatiepogingen in en rond Amsterdam

Video-overzicht: schietincidenten Amsterdam in 2015