Op de vliegbasis Eindhoven is zaterdagmiddag een militair transportvliegtuig geland met aan boord één lijkkist met resten van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. Het toestel landde kort voor 16.00 uur.

De stoet is iets na 18.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Volgens Rijkswaterstaat stonden er, net als bij eerdere rouwstoeten, weer toeschouwers langs de route vanuit Eindhoven.

De ceremonie op vliegbasis Eindhoven was rond 17.00 uur afgelopen. De rouwstoet met stoffelijke resten is toen over de A2 en de A27 richting Hilversum gereden.

Het toestel was zaterdagochtend vanuit Charkov in Oekraïne vertrokken. Het is de achtste keer dat er menselijke resten van de vliegramp in Nederland aankomen.

Op de vliegbasis in Eindhoven werd een ceremonie gehouden in aanwezigheid van circa 150 nabestaanden en namens het kabinet de ministers Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken).

De stoffelijke resten worden na de ceremonie voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Politiebegeleiding

Rijkswaterstaat en de politie hadden rond de A2 en A27  maatregelen getroffen om een vlotte en waardige doorgang van de rouwstoet te garanderen. 

Tijdens het passeren van de rouwstoet werd het overige verkeer tegengehouden. Weggebruikers dienden daarom rekening te houden met extra reistijd. 

Video: Toestel kist MH17 aangekomen

Drie

Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie 196 Nederlanders. Drie van hen - allen Nederlander - zijn nog niet geïdentificeerd.

Wat we wijzer zijn geworden na het laatste MH17-debat 

Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp