Reddingsdiensten zoeken vrijdag nog altijd naar een vermiste na het kapseizen van een binnenvaartschip op de Westerschelde. 

Het is de bedoeling het schip, de Rick, vrijdagavond omstreeks 22.00 uur te kantelen, meldde de kustwacht. Eerder was het plan om het al vrijdagmiddag te bergen.

De kustwacht vreest dat de persoon zich nog in het schip bevindt en niet meer leeft. Eerder werden twee mensen uit het schip gered. Eén van hen lag uren in het koude water.

Een kraanschip ligt nu naast het gekapseisde schip om het wrak te draaien. België helpt bij de zoekachtie. De kustwacht zette onder meer een helikopter in. Reddingswerkers wachten tot het hoog water wordt, voor ze het wrak kunnen lichten.

Het incident gebeurde rond middernacht ter hoogte van de plaats Hoofdplaat, ongeveer zes kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op de 'Rick', zoals het schip heet, toen het plotseling omsloeg.

Aan boord waren op dat moment drie mensen. De man die als eerste werd gered, hield de wacht, terwijl de twee andere opvarenden lagen te slapen. 

Video: Schip gekapseisd op Westerschelde

Instabiel

Duikers hebben gemeld dat het stuurhuis van de Rick in elkaar gedrukt is. Zij kunnen zodoende het schip niet in. De situatie rond het wrak is te instabiel en te gevaarlijk, aldus de kustwacht. Er zijn diverse klopproeven gedaan op het wrak, maar die werden niet beantwoord.