Op de Westerschelde is in de nacht van donderdag op vrijdag een binnenvaartschip gekapseisd. Twee opvarenden zijn gered, maar een persoon wordt nog vermist. 

De persoon bevindt zich vrijwel zeker nog in het schip dat ondersteboven in het water drijft. Een kraanschip is onderweg om het wrak te draaien. Het wordt in de loop van de ochtend op de plek van het incident verwacht.

Dat meldt de Kustwacht. Een van de geredde opvarenden lag uren in het water. Hij is aanspreekbaar, maar wel onderkoeld.

Het incident gebeurde rond middernacht ter hoogte van de plaats Hoofdplaat, ongeveer zes kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op de 'Rick', zoals het schip heet, toen het plotseling omsloeg.

Aan boord waren op dat moment drie mensen. De man die als eerste werd gered, hield de wacht, terwijl de twee andere opvarenden lagen te slapen.

Video: Opvarende schip overleeft ijskoud water

Instabiel

Duikers hebben gemeld dat het stuurhuis van de 'Rick' in elkaar gedrukt is. Zij kunnen zodoende het schip niet in. De situatie rond het wrak is te instabiel en te gevaarlijk, aldus de kustwacht. Er zijn diverse klopproeven gedaan op het wrak, maar die werden niet beantwoord.