Op de ring van Amsterdam, de A10 stonden donderdagavond lange files als gevolg van ongelukken, een houtlading op de weg en drie evenementen in en bij de Arena. 

Dat meldt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst (VID). 

Rond 19.00 uur stond er in heel Nederland zestig kilometer file, veertig kilometer daarvan stond rondom Amsterdam.

Tegen 20.30 uur waren de files op de ring bijna voorbij. Op de wegen richting de Arena was het nog wel druk. Mensen die met de auto onderweg waren naar de Arena, kwamen daardoor in de problemen.

Watergraafsmeer

Er was een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen bij knooppunt Watergraafsmeer richting het noorden (de buitenring). Bij dat knooppunt waren tijdelijk maar twee rijstroken open. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven. Maar omdat er steeds verkeer bij kwam, duurde het even voordat die file was opgelost. 

Er lag ook een lading hout op de A10 (binnenring) bij Osdorp richting de Coentunnel. Dat is inmiddels opgeruimd.

De Nieuwe Meer

Daarnaast is op de binnenring een aanrijding gebeurd bij knooppunt de Nieuwe Meer. Niet alleen het verkeer op de A10 liep daardoor vast, maar ook automobilisten op de A4 vanuit Den Haag hadden daar last van.

De weg was korte tijd afgesloten, maar de file loste ook daarna moeizaam op. Rond 19.30 uur stond er nog zeven kilometer voor knooppunt de Nieuwe Meer.

Tegen 19.40 uur ging het opnieuw mis. Op de buitenring van de A10 net na knoopppunt De Nieuwe Meer was er een ongeluk tussen een vrachtwagen en een personenauto. Er waren twee rijstroken dicht. Ruim een half uur later was de weg weer vrij en de file opgelost.

Verder was er nog een aanrijding tussen vier personenauto's op de A2 richting Amsterdam bij Ouderkerk aan de Amstel, Daar waren twee rijstroken afgesloten. 

Arena

Donderdagavond speelt Ajax vanaf 20.45 uur tegen AZ in de Arena. Tegelijkertijd treedt Lionel Richie op in de Ziggo Dome, en Alt-J in de Heineken Music Hall. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.

Deze bezoekers mengen zich met het gebruikelijke woon-werkverkeer. De grootste stroom bezoekers richting de Arena kwam goed op gang na het forenzenverkeer.

Het is volgens de verkeersdienst een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Zonder die evenementen waren de files veel sneller opgelost.