Een van de personen die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel heeft kort geleden zelfmoord gepleegd.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag na berichtgeving van de website 1Limburg.

"We betreuren dit ten zeerste", aldus een woordvoerster van het OM, die verder niet wilde toelichten of de man in hechtenis verbleef of op vrije voeten was.

De man zou tijdens een inval door de politie in oktober 2014 op heterdaad zijn betrapt en was één van de eersten die werd gearresteerd in de zaak. 

De politie kwam de mannen op het spoor na een inval in een hotel in Valkenburg eind vorig jaar. Daarbij werd een man betrapt die seks had met het minderjarige meisje. Ook haar 21-jarige pooier werd bij die inval aangehouden.

Agenten vonden gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van de 21-jarige verdachte. Aan de hand daarvan konden mannen worden getraceerd die mogelijk misbruik van het meisje hebben gemaakt.

Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. Een week later deed de politie de inval in het hotel in de Limburgse plaats. De pooier wordt er ook van verdacht het meisje onttrokken te hebben aan het ouderlijk gezag, aldus het OM eerder.