Mario D., de chauffeur die vorig jaar in Haaksbergen een dodelijk ongeluk veroorzaakte, weet niet of hij ooit weer wil optreden met zijn monstertruck.

Hij ontkent dan ook een eerdere uitspraak waarin D. voor de rechtbank zou hebben gezegd dat hij weer gaat optreden "zodra dat kan."

"Dat héb ik dus nooit gezegd", zegt de stuntrijder donderdag in een interview met AD. Volgens hem vroeg de rechter of hij zijn monstertruck wilde verkopen. 

"Ik zei nee. Ze vroegen ook: Zijn er nog steeds aanbiedingen voor optredens? Ik zei: Ja, maar uit het buitenland. Daaruit heeft een of andere journalist weer geconcludeerd dat ik met dat ding wil optreden. Zo gaat dat dus."

"Ik heb echt geen idee of ik ooit weer in die truck durf te stappen", vervolgt hij. "Ik leef hier ook nog iedere dag mee."

Beslag

Eind september vorig jaar reed D. het publiek in met zijn monstertruck. Daarbij vielen drie doden en raakten tientallen gewond. Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft beslag laten leggen op diverse bezittingen van D., waaronder zijn woning en monstertruck. 

Zijn voertuig was niet verzekerd, maar volgens D. is het niet mogelijk om een kenteken te krijgen "voor zo'n auto. Dus ik leg altijd contractueel vast: de organisator moet alles verzekeren via zijn evenement. Anders kom ik niet eens."

Video: Monstertruckongeluk Haaksbergen

Openbare weg

Hij kan niet uitleggen waarom het Waarborgfonds hem voor de rechter sleept in plaats van de organisator. "Blijkbaar werd het evenemententerrein gezien als openbare weg en had er een ontheffing moeten worden gevraagd voor mijn truck."

"Dus denkt het Waarborgfonds: we pakken D. en als hij vindt dat we bij de verzekeraars van het evenement moeten zijn, begint hij maar een rechtszaak."