Na de dood van de 25-jarige Talitha uit Amsterdam, bij wie ten onrechte is geconcludeerd dat ze zelfmoord had gepleegd, is bewijs vernietigd.

Het gaat om nagels van de 25-jarige vrouw die na haar dood waren afgeknipt, maar die niet zijn bewaard.

Dat zegt de advocaat van de nabestaanden. Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bevestigd dat de nagels zijn vernietigd.

Het OM bood in januari excuses aan omdat al snel was geconcludeerd dat de jonge vrouw in 2013 zelfmoord had gepleegd. Achteraf bleek daar geen bewijs voor te zijn. Het OM had naar eigen zeggen moeten volstaan met de constatering dat er geen aanknopingspunten waren voor een misdrijf.

Maar volgens advocaat Sébas Diekstra is er mede doordat er geen sporen zijn veiliggesteld door de politie, nog altijd geen duidelijkheid over de toedracht. Hij eist een nieuw onderzoek naar de dood van Talitha.

Brief

De moeder van de jonge vrouw reageert met onbegrip op de vernietiging van de nagels. ''Het geeft mij een diep triest gevoel dat er destijds met delen van mijn kind zo onzorgvuldig en respectloos is omgegaan. Er spreekt een grote desinteresse uit. Het is in het kader van het onderzoek een grote fout om bewijsmateriaal zomaar weg te gooien.''

De officier van justitie schreef in oktober aan de familie dat de nagels waren afgeknipt, maar dat het lichaam van Talitha toen al was gewassen. Sporen onder de nagels zouden om die reden niet meer bruikbaar zijn. De nagels zijn door de politie vernietigd nadat de sectie was afgerond.