In een parkeergarage aan de Bart Poesiatstraat in Amsterdam Nieuw-West is woensdagochtend de 46-jarige Bredase crimineel Ron N. gedood bij een schietincident. 

Naast hem is een vuurwapen aangetroffen.

Hij was in het gezelschap van een vrouw toen het schietincident plaatsvond. Zij is in verwarde toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Een mogelijk scenario in deze zaak is dat het slachtoffer zichzelf heeft neergeschoten, stelt de Amsterdamse politie.

N. werd in 2003 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op de tweelingbroers Rob en Eric D. in 2001 in Breda. Hij schoot ze dood omdat ze volgens hem verantwoordelijk waren voor een aanslag met een autobom die een maand eerder op hem was gepleegd.

N. en zijn vriendin overleefden die aanslag, maar raakten wel gewond. De veroordeelde en de slachtoffers waren allen bekenden in het criminele circuit.

Aanslag

In 2013 keerde N. niet terug van verlof uit de gevangenis. Nadat hij in Oostenrijk was opgespoord, werd zijn voorwaardelijke vrijlating opgeschort. Zijn straf zat er nog niet volledig op. Zijn advocaat zegt dat hij met een enkelband was vrijgelaten. Aanwijzingen dat hij suïcidaal was, waren er volgens hem niet.

De afgelopen maanden zijn in de hoofdstad meerdere doden gevallen door vuurwapengeweld op straat, in veel gevallen was daarbij een link met het criminele cirquit.

Video: Crimineel dood bij schietpartij Amsterdam