Op Schiphol is dinsdagochtend een vliegtuig in het gras naast de baan beland, tijdens het taxiën op weg naar de startbaan.

Dat bevestigt een woordvoerder van Schiphol aan NU.nl.

Het gaat om een Boeing 737 van KLM die op weg was naar Madrid. Er is niemand gewond geraakt. Alle 111 passagiers zijn uit het vliegtuig gehaald en met bussen naar de terminal gebracht, waar ze werden opgevangen.

De vlucht zal zo snel mogelijk met een ander toestel plaatsvinden, zegt een woordvoerster van KLM.

Gladheid

Het gebeurde in een flauwe bocht. De oorzaak van het wegglijden is nog niet bekend, de woordvoerder kan nog niet zeggen of het door de gladheid komt. "Dat ligt voor de hand, maar dat zou speculeren zijn."

Ook KLM kan nog niets zeggen over de oorzaak. "Dat moet nog onderzocht worden. Onze eerste prioriteit is het zo snel mogelijk van boord halen van de passagiers."

De baan kan gewoon in gebruik blijven, dus het overige vliegverkeer heeft geen last van het incident. De Boeing staat ver genoeg van de baan, aldus de woordvoerder.

Het wegverkeer had dinsdagochtend opnieuw veel last van de gladheid, die veroorzaakt wordt door bevriezing van natte weggedeeltes. Schiphol heeft preventieve maatregelen genomen.

Bekijk hier een livestream van het vliegtuig